Polisen körde rattfull med 1,84 promille i blodet i januari 2022 – förlorar nu jobbet. Foto: TT

Polis förlorar jobbet efter rattfylleridom i Stockholm och Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

En polis döms för rattfylleri och grovt rattfylleri i Nacka tingsrätt efter att ha kört bil påverkad vid två tillfällen i Stockholm och Uppsala. Straffet blir skyddstillsyn och polisens anställning upphör med anledning av händelserna. 

Det var vid lunchtid i november förra året som polisen stoppades i Nacka där personen framfört en bil med narkotika i blodet. Under färden ska personen vinglat över vägbanan, haft dålig hastighetsanpassning och skrapat personbilen mot en tunnelvägg. Brottet rubriceras som rattfylleri.

Några veckor senare satte sig personen bakom ratten igen – då i Uppsala med en alkoholhalt i blodet som uppgick till 1,84 promille. Denna gång anses brottet som grovt rattfylleri då alkoholkoncentrationen överstiger 1,0 promille.

Har hälsoproblem

Polisen har varit anställd vid region Mitt och arbetat i polishuset i Uppsala. Tingsrätten anser att polisens psykiska hälsoproblem har ett tydligt samband med brotten denne döms för. Personen döms nu till skyddstillsyn mot sitt nekande och förlorar även jobbet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.