Poliser står vid avspärrningar i en bostadsområde. De håller i ett avspärrningsband, och i bakgrunden syns cyklar och en byggnad. Atmosfären antyder en pågående insats eller utredning.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Delar av ett bostadsområde i Gottsunda avspärrat – de boende får inte lämna sina hem. Foto: Utryckning Uppsala

Polisinsats i Gottsunda – misstänkt farligt föremål

Uppdaterad
Publicerad

Polis och räddningstjänst har larmats till ett misstänkt farligt föremål i Gottsunda i Uppsala. Nationella bombskyddet har kallats till platsen.

– Vi har spärrat av och inrymt de boende i fastigheten, säger Tobias Ahlén Svalbro på polisregion Mitt.

Vid 17.50 på lördagen kallades polisen till Gottsunda sedan ett misstänkt farligt föremål hittats utomhus vid ett bostadshus. Polisen har satt upp avspärrningar och de boende i fastigheten uppmanas hålla sig inomhus.

– Vi fick in ett samtal från en person som tros ha sett ett farligt föremål. Patrullen på plats har gjort en första bedömning. Vi vet ännu inte om det är farligt men vi kan heller inte avskriva det, säger Tobias Ahlén Svalbro på polisregion Mitt.

Hittades på innergård

Nationella bombskyddet är på plats för att oskadliggöra föremålet – och i samband med detta kan personer i området höra en smäll, uppger polisen vid 20.30-tiden.

Allmänheten uppmanas att hålla sig utanför avspärrningarna. Polisen vill i nuläget inte gå in på vad för typ av föremål det rör sig om.

– Vi uppmanar folk som rör sig området att respektera avspärrningarna.

Enligt uppgifter till SVT från platsen ska föremålet ha upptäckts på en innergård. Flera bilar har flyttats från gatan som också stängts av för allmän trafik.

Det finns inga uppgifter om att någon person skadats.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.