• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Enligt åklagaren ska totalt fyra personer befunnit sig i eller i närheten av frisörsalongen som blev beskjuten. Kvinnan nekar till brott. Foto: Christoffer Urborn/SVT

Skjutningen mot frisörsalong i Uppsala: Ung kvinna misstänkt för inblandning

Publicerad

I mitten av september riktades flera skott mot en frisörsalong i Uppsala. En 18-årig man sitter redan häktad och nu misstänks även en ung kvinna för inblandning i skjutningen, rapporterar UNT.

– En person har delgivits misstanke om medhjälp till försök till mord, varit anhållen och hörts med försvarare och därefter släppts. Misstanken kvarstår, säger åklagare Andreas Nyberg.

Kvinnan som är i 20-årsåldern nekar till brott. Den 18-årige mannen sitter häktad för mordförsök och grovt vapenbrott.

Enligt Andreas Nyberg ska det ha befunnit sig totalt fyra personer i eller i nära anslutning till frisörsalongen – som alla riskerade att träffas av skotten.

I klippet nedan: Se bilder från polisens arbete efter skottlossningen mot en frisersalong i centrala Uppsala

Skotthål mot frisörsalong i Uppsala

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från polisens arbete efter skottlossningen mot en frisersalong i centrala Uppsala på måndagskvällen. Foto: Christoffer Urborn/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.