Polisen använde sig av stadsbussar för att avlägsna människor från området. Foto: Utryckning Uppsala

Stor polisinsats i Gottsunda/Valsätra – personer bussas iväg

Uppdaterad
Publicerad

En stor polisinsats pågick på måndagskvällen i området Gottsunda/Valsätra. Enligt uppgifter till SVT Uppsala var omkring åtta polispatruller på plats och arbetar med att skingra personer från Bandstolsvägen.

– Det är två grupperingar som beter sig som att de vill slåss med varandra. Vi håller isär dem, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen.

Enligt polisen rör det sig om två grupperingar, med uppskattningsvis 20 personer på vardera sida.

– De har precis kört iväg en stadsbuss med omkring 15 personer, och man har kallat hit fler bussar som ska hämta upp fler, säger SVT:s frilansfotograf som är på plats.

Gängbråken i Gottsunda/Valsätra

Uppgiften om att man använder stadsbussar bekräftas av polisen.

– Vi har inte så stora bussar hos polisen. Jag vet inte om man har gjort det än, men vi kommer att avlägsna människor och de kommer att lämnas på en lämplig plats som är på tryggt avstånd, säger Daniel Wikdahl.

Vid 19.30-tiden hade polisen omhändertagit 19 personer och gripit en person misstänkt för våld mot tjänsteman.

Dagen efter insats

Polisinsatsen är den andra i området på kort tid. Under söndagskvällen var uppemot ett hundratal personer inblandade i olika bråk. Gällande de händelserna inleddes en förundersökning om våldsamt upplopp – som senare omrubricerades till försök till grov misshandel och skadegörelse.

– Det går inte att utesluta att det finns kopplingar, det är ju samma område. Jag vet inte om det är samma individer som då. Vi har haft ögonen på området hela dagen, efter vad som hände i går, säger Daniel Wikdahl.

Tidigare under måndagen utbröt ytterligare ett stort slagsmål i Uppsala, då på Kungsängsleden vid Ångströmslaboratoriet. Två män greps, en i 20-årsåldern och en i 30-årsåldern, misstänkta för misshandel alternativt grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängbråken i Gottsunda/Valsätra

Mer i ämnet