Tre döda kroppar hittades i den brinnande bilen. Foto: Utryckning Uppsala

Kroppar hittades i brinnande bil – utredning väntas läggas ned

Publicerad

Det finns ännu inget som tyder på att någon annan person var inblandad när två barn – och deras pappa – hittades döda i en brinnande bil i Storvreta i slutet av mars.

Det var på kvällen den 27 mars som ett larm inkom om en brinnande bil vid Skogsvallens idrottsplats i Storvreta. Vid släckningsarbetet hittades tre kroppar i bilen.

Redan dagen efter stod det klart att dådet med all sannolikhet handlade om en pappa som berövat sina barn livet och därefter tagit sitt eget liv.

En mordutredning inleddes, men ännu har inte några slutgiltiga svar kommit från rättsläkare och polistekniker.

– Däremot har vi en uppfattning om hur de miste livet, men det är inget jag vill kommentar just nu. Och det är värt att betona att det fortfarande inte finns skäl för oss att tro att någon annan är inblandad i händelsen, säger åklagare Anne Sjöblom.

Utredningen kan läggas ned

Hon har begärt hjälp från polisen i USA, eftersom utredarna vill ha svar från Facebook.

– Det finns uppgifter i utredningen om att pappan ska ha spelat in och lagt ut en film innan där han berättar om vad han tänker göra, men den finns inte kvar. Så vi behöver få svar från Facebook om den här filmen har funnits, säger Anne Sjöblom.

Om inget annat framkommer som pekar mot någon annan misstänkt kommer utredningen att läggas ned, troligen om någon vecka.

– Motiveringen blir då att den misstänkte är avliden, säger Anne Sjöblom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.