Två influencers

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tiktok-Chrille kritiserar sparartrenden – influencern Wilma Munther försvarar sin livsstil. Foto: SVT, Veckans snackisar/SVT

Tiktok-Chrille reagerar på spartrenden: ”Vi kan inte leva som på stenåldern”

Uppdaterad
Publicerad

Wilma Munther har fått stort genomslag i sociala medier där hon berättar om sin billiga livsstil i ett torp. Enligt henne själv lyckas hon spara 25 000 varje månad. Men alla är inte impade av sparsamheten.

– Vi kan inte leva på stenåldern. Man måste ju konsumera och leva lite, spendera för livskvaliteten, säger Christian Skogsgårdh, även kallad Tiktok-Chrille.

”No spending challenge” trendar på sociala medier, och går ut på vad det låter som: Att spara en stor del av sina inkomster. En som tagit sparandet på stort allvar är influencern Wilma Munther i Alunda som uppger att hon sparar 25 000 kronor i månaden. Pengarna ska användas i framtiden. Men det har en annan influencer reagerat på.

”Vi lever bara en gång”

– Man måste kunna ha kul, vi lever bara en gång, vi är bara unga en gång. Att kunna unna sig en middag eller en fika, eller köpa det plagg man alltid velat ha, tycker jag att man måste göra för livskvalitén, säger Christian Skogsgårdh i programmet Veckans snackisar.

Se debatten i Veckans snackisar på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.