Den unge man som råkade ut för en arbetsplatsolycka i Forsmark 3 i fredags har avlidit av sina skador. Foto: TT

Ung man död efter arbetsplatsolycka på Forsmark

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern har avlidit efter sina skador efter en arbetsplatsolycka på Forsmarks kärnkraftverk i fredags förra veckan.

– Alla våra tankar går till nära och kära, säger Johanna Blavier, presschef på Forsmark.

Det var under fredagsförmiddagen som räddningstjänsten larmades till Forsmark.

– Det pågick svetsarbeten och personen var involverad i de arbetena, uppgav Charlotta Eldelind, kommunikationschef på Forsmark i en tidigare intervju med SVT Uppsala.

Vidare stoppades alla liknande arbeten på Forsmark.

Polisen larmades flera timmar senare

Olyckan skedde strax efter klockan 10 på fredagen men larmet nådde polisen först 15.55. Orsaken till det är fortfarande oklart.

Polisen påbörjade därefter en förundersökning gällande arbetsmiljöbrott och vållande till kroppsskada som sedan togs över av åklagare.

På tisdagseftermiddagen bekräftade åklagaren dödsfallet för P4 Uppland, som rapporterar att anhöriga och arbetsgruppen är underrättade.

– Det är oerhört tragiskt. Det här är en jättejobbig händelse som har påverkat oss allihopa och vårt fokus nu är att ta hand om varandra, säger Johanna Blavier till SVT.

Krisstödsgrupp aktiverad

Enligt henne har gruppen som arbetade närmast den förolyckade mannen tagits ur tjänst för att ta hand om varandra.

– Vi har haft en krisstödsgrupp igång för alla som behöver stöd. Den kommer vi ha så länge vi bedömer att det finns ett behov, säger Johanna Blavier.

Texten uppdateras

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.