Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hillevi Sandström Romild har ännu inte fått chans att använda Tullgarnsbron. ”Jag väntar på min premiär” Foto: Lina Yakoub/SVT

Tullgarnsbron öppen igen efter ännu ett stopp

Uppdaterad
Publicerad

I och med högre temperaturer har det uppstått en del problem för den knappt tre månader gamla bron. På torsdagskvällen fastnade den för fjärde gången, men under eftermiddagen på fredagen var det möjligt att ta sig över igen.

Som SVT Uppsala tidigare rapporterat fastnade Tullgransbron på torsdagskvällen.

På fredagsmorgonen var entreprenören Peab på plats för att analysera vad som gått snett och åtgärda problemet. Klockan tio var reparation i full gång, och det höga ljudet från slipmaskinen fick förbipasserande att haja till.

– Jag har ännu inte lyckats tajma in när bron har varit öppen, så jag väntar fortfarande på min premiär, svarar Hillevi Sandström Romild på frågan om hon själv har använt sig av bron.

En annan som promenerar under bron är ingenjören Gunnar Holmgren. Han menar att det känns tråkigt att en så pass fin bro inte fungerar som den ska.

– Jag tycker det är lite konstigt hur de stängde av Islandsbron i samma veva som de öppnade upp för trafik på Tullgarnsbron. Man hade kunnat vänta ett tag för att se hur den funkar , säger Gunnar Holmgren.

Peab avböjer förfrågan att kommentera händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.