En 11-åring rekryterades för att utföra ett mord i Foxtrotkonflikten. Foto: Johan Nilsson / TT

11-åring fick morduppdrag – flera åtalas för att ha involverat barn i brott

Uppdaterad
Publicerad

En 11-årig pojke från Värmland rekryterades för att utföra ett mord i Foxtrotkonflikten, enligt åklagaren.

Totalt fyra unga män åtalas nu för flera grova brott, däribland stämpling till mord och involverande av en underårig i brottslighet, skriver NWT.

De fyra männen misstänks för flera grova brott, däribland stämpling till grov allmänfarlig ödeläggelse, stämpling till mord och involverande av en underårig i brottslighet.

Bland annat anklagas de för att ha försökt rekrytera en 11-årig pojke till ett morduppdrag.

Det planerade mordet, som 11-åringen skulle utföra mot en betalning på 150 000 kronor, skulle ha skett i november förra året, skriver Värmlands Folkblad.

De misstänkta ska då ha gett pojken kläder att bära vid mordtillfället samt planerat transporten till platsen. Planerna kunde dock stoppas av polisen.

Männen som åtalades på måndagen är mellan 18 och 20 år gamla – samtliga nekar till brotten som de anklagas för.

– De förnekar generellt brott i alla delar. Någon har väl lämnat någon förklaring men på det stora hela säger de inte mycket, säger åklagaren Anna Andersson till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.