Den 15-åriga flickan som sitter häktad misstänkt för skjutningen i Hovsjö ska ha varit på rymmen från sitt HVB-hem. Foto: Blåljusbilder

Flicka rymde från HVB-hem – misstänks för mordförsök i Södertälje

Publicerad

Den 15-åriga flickan som sitter häktad misstänkt för skjutningen i Hovsjö ska ha varit på rymmen från sitt HVB-hem, enligt Aftonbladet. Flickan ska ha varit placerad där för att skyddas från att dras in i brottslighet.

Den 23 juli avlossas flera skott mot en person i Hovsjö. Senare grips en pojke och flicka i tonårsåldern misstänkta för mordförsöket. Enligt uppgifter till Aftonbladet var flickan på rymmen från sitt HVB-hem i en annan del av Sverige.

– Det kommer unga som är okända för oss, från hela landet, som dras in i kriminalitet, säger Kristoffer Olofsson, biträdande lokalpolisområdeschef i Södertälje.

Kriminella nätverken i Södertälje

Under fyra dagar i juli skakades Södertälje av tre skjutningar och en sprängning. I flera av sommarens våldsdåd har brottsoffer såväl som misstänkta gärningspersoner varit unga personer.

I videon nedan går SVT:s reporter igenom hur Södertälje blev centrum för en aggressiv gängkonflikt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverken i Södertälje

Mer i ämnet