”Alla är taggade i år”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en tuff fjolårssäsong har Karlstad innebandydamer laddat om. Med ny tränare och flera nya spelare drar nu säsongen igång.

Karlstad Innebandyförenings damer lyckades med nöd och näppe hålla sig kvar i Svenska superligan förra säsongen som inleddes med sju raka förluster och bara en vinst under de tolv första spelade matcherna.

Dessutom var laget drabbat av både skador och spelaravhopp.

Men nu har man laddat för en ny säsong.

– Alla är mycket mer taggade i år just för att vi fick en så dålig säsong i fjol. Vi har fått in en del spelare och några andra har försvunnit och det tror jag också gör ganska mycket, säger Tilda Flodell i Karlstad IBF.

– Det känns bra, vi kommer förbereda och fått många bra nyförvärv. Dessutom har vi ett nytt spelsystem som börjar sätta sig mer och mer, säger lagkamraten Filippa Rosendahl.

Tuffare lag

I våras tog Henric Flognman över som tränare efter att han varit med och tagit Karlstad IBF:s herrar till superligan och han har velat skapa ett tuffare lag.

– Jag känner att i den här gruppen finns många duktiga innebandyspelare men de har varit lite för försiktiga. Det finns så mycket mer att få ut av dem och det vill jag bidra med. Därför är det viktigt att få in spelare utifrån också som vet vad det handlar om och visar den här attityden som jag vil ha på varje träning, säger tränare Henrik Flognman.

Vinnarmentalitet

Med ett nytt spelsystem och nio nyförvärv i laget är Henric Flognman nöjd inför säsongen.

– Framför allt har vi gjort en väldigt bra silly season och fått in spelare med vinnarmentalitet och attityd. Till exempel Dragana Mrksic och Emma Dahlström så det tror jag betyder jättemycket för laget, säger tränare Henrik Flognman.

Den sjuttonde september drar säsongen igång när Kalrstad IBF möter KAIS Mora hemma och både tränare och spelarna har målet klart för sig.

– Målet är att vi ska göra en bättre säsong än förra säsongen och sen om det räcker till slutspel eller om det ger oss en tolfteplats, det får vi se, säger Tilda Flodell, Karlstad IBF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.