Fuktskadeproblem har upptäckts på Mörmoskolan. Foto: SVT

Allvarliga fuktproblem på Mörmoskolan

Uppdaterad
Publicerad

Mörmoskolan på Hammarö kommun har drabbats av allvarliga fuktproblem och tvingas nu stänga av nedersta våningen från undervisning.

Undervisningen som bedrivs  i lokalerna kommer i slutet av april att flyttas ut till moduler.

Enligt skolan har både elever och lärare känt av en sämre innemiljö, vilket genom mätningar nu visat sig bero på förhöjd fukthalt i golv och väggar.

Hammarö

– Jag vet inte var tröskeln går för att utveckla allergi eller astma. Det är en fråga som vi ställt till vår expertis på området, säger Tina Ternström som är rektor på Mörmoskolan.

Förhöjda fuktnivåer på fler ställen

Enligt Hammarö kommun har provtagning även gjorts i den högre delen av skolan, varvid förhöjda fuktnivåer kunnat konstaterats. Den tekniska undersökningen kommer att ta minst ytterligare fyra veckor.

– I nuläget vet vi att det finns en grogrund för mögel och det är därför vi vidtar dessa åtgärder. Hur det slutar får vi se när alla analyser är klara om cirka fyra veckor, säger Tina Ternström.

Resultaten kommer att presenteras så fort de är klara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hammarö

Mer i ämnet