musikpaviljongen på idrottsplatsen i Slottsbron, byggställningar runt om huset

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör mer om paviljongen och se hur den ser ut i klippet. Foto: SVT

Anrik musikpaviljong rustas upp i Slottsbron

Publicerad

Den stoltserade som dansscen i Slottsbron på 30-talet, men har på senare år förfallit. Med hjälp av bidrag rustas nu musikpaviljongen upp för att åter igen kunna bli en samlingspunkt.

Musikpaviljongen har funnits vid Folkets Hus i Slottsbron sedan 30-talet. På dess golv har många fötter dansat innan den på 80-talet flyttades till idrottsplatsen Strandvallen.

Tankar har funnits ett tag om att kunna renovera paviljongen och med hjälp av den ideella landsgruppsutvecklingsgruppen Leader Närheten kom i somras besked att man får 600 000 kronor i stöd från Jordbruksverket och EU.

– Det här gör vi för att ha en levande landsbygd och vi hoppas många olika föreningar, organisationer och aktörer kan nyttja den, säger Pelle Nilsson som är sekreterare och vice ordförande i Slottsbrons IF.

Hör mer om paviljongen och se hur den ser ut i klippet.

Den här nyheten kom som ett tips efter att vi efterlyst fler glada, positiva nyheter. Tipsa gärna oss du också på varmland@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.