Bild på skidåkaren Anton Person som går med stavar på ett löpband

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter tre mil på skidor övergår träningen till en timmes gång på löpbandet. Det är sträckningen av knät som spökar, berättar Anton Person. Foto: SVT

Skidåkaren Anton Persson rehabtränar på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Sprintspecialisten Anton Persson från Torsby brottas med en korsbansskada och trots att säsongen precis börjat så står han inför tuff träning.

Tillsammans med landslagskamraterna tränade Anton Persson ett förmiddagspass i skidtunneln. Därefter avbröts skidlandslagets träningsläger i Torsby på grund av sjukdom.

För Anton Persson handlar träningen just nu om att komma tillbaka efter att han vurpat under ett rullskidpass och dragit upp en gammal skada i knät.

– Jag har en bra bit kvar, men de senaste veckorna tycker jag ändå att jag gjort framsteg, säger han när SVT träffar honom under dagens träning i Torsby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.