Det var den 10 oktober som inspektionen genomfördes. Totalt har sex brister pekats ut där verksamheten brister i sina riskbedömningar och uppgiftsfördelningar för personalen.
Enligt Arbetsmiljöverket har inte personalen tillgång till skyddsutrustning för att skydda sig mot riskerna de utsätts för i arbetet. Det framkommer även att verksamheten inte undersökt och bedömt riskerna för hot och våld.
Återbesöket sker den 22 januari och då ska museet ha uppfyllt alla kraven på bristerna som Arbetsmiljöverket listat.
Lars Lerin skriver i ett sms till SVT Värmland att bristerna ska vara åtgärdade.
Här är bristerna och kraven
Brist 1: Regelbunden undersökning och riskbedömning – rutiner
Krav: Ni ska ta fram rutiner, som beskriver hur ni regelbundet undersöker och bedömer de fysiska, organisatoriska och sociala arbetsförhållanden som kan medföra risker i er arbetsmiljö, i alla delar av er verksamhet.
Brist 2: Uppgiftsfördelning
Krav: Ni ska fördela uppgifterna i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Det ska vara tydligt vem, eller vilka som ska utföra de olika uppgifterna i det systematiska arbetsmiljöarbetet.
Brist 3: Våld och hot – undersökning, riskbedömning och åtgärder
Krav: Ni ska undersöka om arbetsförhållandena för era arbetstagare innebär risker för våld eller hot om våld.
Brist 4: Våld och hot-säkerhetsrutiner
Krav: Vid inspektionen framkom det att ni utför arbete där era arbetstagare riskerar att drabbas av våld eller hot om våld. Ni saknar särskilda säkerhetsrutiner för det här arbetet.
Brist 5: Personlig skyddsutrustning
Krav: Ni ska se till att era arbetstagare har tillgång till skyddsglasögon och handskar.
Brist 6: Ögonspolutrustning
Krav: Ni ska se till att nödvändig ögonspolutrustning finns lätt tillgänglig i omedelbar närhet av de arbetsplatser där det finns risk för stänk av irriterande och frätande ämnen.
Källa: Arbetsmiljöverket