Foto: SVT Arkiv

Arvika sjukhus: Näst bäst i landet för AT-läkare

Uppdaterad
Publicerad

Från att för ett par år sedan legat i botten i rankingen har Arvika sjukhus nu lyft sig till en andraplats.

Sveriges Yngre Läkares Förening, SYLF, har genomfört rankingen genom att låta 1366 AT-läkare svara på hur de trivts sjukhuset de gjort sin allmänläkartjänst på.

En av fjolårets stora klättrare var sjukhuset i Arvika som då lyfte sig från plats 68 till 31. De har i år fortsatt sin klättring till plats två och därmed tagit sig från botten till toppen på två år. Efter IVO-kritik och hot om indragen kirurgiplacering uppges enligt SYLF ett omfattande utvecklings- och förbättringsarbete ha lyft Arvika som AT-ort.

Avesta lasarett utsågs i undersökningen till 2016 års bästa AT-ort och placerar sig högst upp för andra året i rad.

Stort lyft för Karlskoga

Årets klättrare är Karlskoga lasarett som lyft sig hela 41 placeringar från bottennoteringen 63 till årets 22:a placering. Sjukhuset i Torsby har gjort liknande klättringar med lyft från rankingens bottenskikt till den övre delen av tabellen. Kalix, Värnamo och Torsby tillhör den grupp sjukhus som ömsom befinner sig i toppen och ömsom befinner sig i botten av rankingen.

SYLF genomför rankingen varje år på landets AT-orter i syfte att undersöka kvaliten på AT – här kan du läsa hela undersökningen

Värmländska placeringar – av 67 sjukhus

Sjukhuset Arvika – plats nr 2

Karlskoga lasarett – plats nr 22

Sjukhuset Torsby – plats nr 37

Centralsjukhuset Karlstad – plats nr 49 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.