En affisch med texten ”Antar du utmaningen?” som innehåller information om en kommande händelse eller kampanj relaterad till ”The Exitainer”. I bakgrunden syns en flaskor och andra objekt som kan vara relaterade till evenemanget. Till höger står en man som håller en mikrofon, i en miljö som tyder på en offentlig plats eller ett evenemang.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Georg Andrén, landshövding, berätta i klippet om varför beredskapsveckan är viktig. Foto: SVT

Beredskapsveckan fyller sju år – två av tre invånare osäkra på hur man engagerar sig

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen drar Länsstyrelsens arrangemang beredskapsveckan igång. Syftet är att upplysa värmlänningar om hur de kan förbereda sig inför kriser. Men trots att veckan arrangerats i sju år så har 62 procent inte koll på hur man ska engagera sig.

– Man tar inte till sig om man inte måste, säger landshövdingen Georg Andrén.

Alla kommuner i Värmland kommer under veckan på olika sätt upplysa sina kommuninvånare om hemberedskap och temat i år är ”Sätt igång!”. Länsstyrelsen i Värmland vill att invånarna ska göra de enkla sakerna för att vara förberedda.

– Det kan handla om att köpa en vattendunk eller batterier, säger Georg Andrén.

Se i klippet varför Länsstyrelsen tycker att beredskapsveckan är viktig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.