Arvika sjukhus, Region Värmland

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet och hör mer om de nya satsningar Foto: SVT

Efter hot om hårda besparingar: Regionen satsar på sjukhusen

Publicerad

Regionpolitikerna i Värmland gör en helomvändning och väljer nu att satsa på sjukhusen i Arvika och Torsby, efter ett turbulent år präglat av förslag om hårda nedskärningar. I den nya satsningen kommer regionen lägga sitt fokus på att stärka specialistkompetensen och planerar att tillsätta en sjukhuschef i Arvika.

I januari presenterade regionpolitikerna ett förslag som innebar att flera funktioner på Arvika sjukhuset skulle försvinna, bland annat akutjourlinjen och IVA, samt en flytt av gynekologiska verksamheter från Torsby till Arvika. Förslagen väckte stark kritik från både personal och invånare.

– Den svängningen gjorde vi redan i januari när vi insåg att förslaget inte bar, säger Daniel Schützer (S), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Uppdraget gavs till hälso- och sjukvårdsdirektören i måndags, men det formella beslutet om uppdraget tas i oktober av hälso- och sjukvårdsnämnden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.