Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Återigen spelades bandylandskamper i Karlstad och eventuellt kan ett VM vänta. Foto: Filip Jemtelius/SVT

Landslagskommittén: Vill arrangera VM i Karlstad 2024

Uppdaterad
Publicerad

I helgen arrangeras en landslagsturnering i bandy i Karlstad. Det är första gången på cirka 40 år som det spelas landskamper i staden och fler kan följa.

– Vi skulle vilja arrangera VM i Karlstad 2024, säger tidigare ordföranden i Svenska bandyförbundet Per-Anders Gustafsson, som är en del av landslagskommittén.

Det är mycket tack vare den nya ishallen som öppnat upp möjligheterna för landskamper i Karlstad. Nu hoppas IF Boltics sportchef Per-Erik Saikoff, att intresset för bandyn ska återigen växa.

– Jag och flera andra har sagt det att om vi inte hade fått den här anläggningen hade bandyn varit slut här i Värmland, säger han.

Det är Norge, Finland, Sverige A och Sverige team 25 som kommer spela i turneringen. I Sverige team 25 ingår endast spelare födda 1998 eller senare i truppen. Turneringen är landslagets sista samling innan VM senare i vår.

Se mer om landslagsturneringen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.