två personer till vänster står och tittar på en båt på höger sida

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur det ser ut när båten som legat under vattnet i Byälven sedan i vintras nu flyter igen. Foto: Victor Moberg Gustafsson

Fiskebåten i Byälven flyter igen – efter mystisk bärgning

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen har den övergivna och sjunkna fiskebåten i Byälven blivit upphämtad från vattnet. Det råder fortfarande oklarheter om vem som har gjort det och vad som händer nu.

– Eftersom de inte fiskar längre så har de inte någon anledning att vara kvar här i området som vi arrenderar, säger Kent Olsson som är sekreterare för båtföreningen Rolf.

Båten hade legat övergiven och under vatten sedan slutet av förra året. Nu flyter som den ska – men vem som har bärgat båten är oklart.

– Det visste jag inte om, ingen har varit i kontakt med oss och vi har inte fått kontakt med ägaren. Men det är ju jättebra att den är uppe igen, säger Peter Pettersson, förvaltningschef på miljö- och byggförvaltningen,

I inslaget kan du se den bärgade båten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.