Sjuksköterskor utanför Arvika sjukhus

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör sjuksköterskorna Eva-Lena Axelsson och Rebecca Moberg berätta mer om hur de ser på politikernas kovändning och vad de tror om framtiden för sjukhuset i Arvika. Foto: SVT

Försiktig optimism bland sjuksköterskor i Arvika

Uppdaterad
Publicerad

Efter den helomvändning som regionpolitikerna presenterade under tisdagen så pustar vårdpersonalen vid Arvika sjukhus ut. Från neddragningar och kraftiga besparingar vill man nu satsa på sjukhusen i Arvika och Torsby.

– Det känns som en seger, säger Rebecca Moberg som jobbar som sjuksköterska på IVA i Arvika.

Det är två försiktigt optimistiska sjuksköterskor som möter SVT på sjukhuset i Arvika. De är båda fackliga representanter för Vårdförbundet och har sedan förslaget om nerdragningar kom, arbetat för att rädda sitt sjukhus och sin arbetsplats.

– Vi här i Arvika är viktiga för att avlasta en mer specialiserad vård i Karlstad, förklarar Eva-Lena Axelsson. Hon jobbar som sjuksköterska på akutmottagningen.

”Upp till bevis”

Satsningen består bland annat i att stärka tillgången på specialistsjuksköterskor och att lösa kompetensbristen.

– Det finns fortfarande många orosmoln, säger Rebecca Moberg. Vi får ha lite is i magen. Men nu är det upp till bevis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.