Gymnasielokaler för Götetorpsbarnen

Uppdaterad
Publicerad

Hela Götetorps skola – alla barn och hela personalen – flyttar nu till tillfälliga lokaler i Hammarö utbildningscenter.

Förödelsen är stor på Götetorps skola efter nyårshelgens brand. 260 barn har förlorat sin skola. Men mitt i katastrofen har kommunen ändå haft tur.

Hela Götetorps skola – elever och personal – kan flytta in i Hammarös tomma gymnasieskola redan till terminsstarten nästa måndag.

Götetorpsbranden

– Det är jobbigt för många elever när en skola försvinner på det här viset, säger Anders Peterson, rektor vid Götetorps skola.

– Men tryggheten sitter ju i dom människor, som befinner sig i skolan. Nu har vi lyckats flytta samtliga människor till Hammarö utbildningscenter. Så därför är det vår ambition att se till att alla som är där är trygga. Vi håller helt enkelt Götetorps skola intakt – fast i andra lokaler.

Även skolchefen är nöjd med lösningen.

– Vi är glada att kunna erbjuda en lösning där alla träffar dom barn och den personal dom redan känner, även om lokalerna man träffas i är nya, säger Maria Kjellström, skolchef i Hammarö kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Götetorpsbranden

Mer i ämnet