Hammaröelever trivs i nya lokaler

Uppdaterad
Publicerad

På nyårsafton tvingades eleverna på Götetorps skola på Hammarö konstatera att stora delar av deras skola brunnit ner. Men nu har man fått flytta in i nya tillfälliga lokaler i Hammarös gamla gymnasieskola.

En vecka har kompisarna Jesper Alvers och Melker Falknäs gått i sin nya skola. Och även om de saknar den gamla så trivs de bra.

– Det har varit spännande. Det är en stor skola med många nya lokaler att utforska, säger Jesper Alvers.

Götetorpsbranden

– Det har känts bra men det känns ganska nytt och så, säger Melker Falkenäs.

Saknar fotbollsmål

Det enda både Jesper och Melker inte tycker är så bra med den nya skolan är skolgården. Där finns det inte tillräckligt mycket att göra säger Melker och framförallt är det en sak som de båda saknar.

– Fotbollsmål.

Anders Peterson som är rektor på skolan är även han nöjd med den första veckan.

– Både elever och personal har verkligen känt sig hemma i de här lokalerna ganska snabbt, vi har ju varit förberedda på att det kan komma reaktioner men det har inte blivit så stora reaktioner, säger han.

Stora lokaler

De nya lokalerna är stora. Egentligen för stora.  Men det har man löst genom att dela upp den och göra olika avdelnigar för förskoleklass, lågstadium och mellanstadium.

– Vi var förberedda på att flytta till nya lokaler. Och de lokalerna tror jag alla var nöjda med som en nödlösning, säger Anders Peterson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Götetorpsbranden

Mer i ämnet