En person håller upp en stor röd flagga vid en byggnad med röd fasad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet går de säkerhetsansvariga för Degerfors IF igenom tisdagens tifo. Foto: SVT

Här går de igenom tifot innan morgondagens derby

Uppdaterad
Publicerad

Efter scenerna i söndagens Stockholmsderby så har säkerheten på arenorna ännu en gång blivit en stor diskussion. Inför matchen mellan Degerfors och Örebro går de säkerhetsansvariga igenom tifot för att undvika liknande ordningsstörningar.

På tisdag har Degerfors chansen att gå upp i Allsvenskan, detta om de vinner mot Örebro. Biljetterna är slutsålda och Stora Valla förväntas vara fullsatt när Degerfors har chansen att ta sig tillbaka till högsta ligan igen.

Söndagens ordningsstörningar i Stockholmsderbyt mellan Hammarby och Djurgården ledde till att polisen drog tillbaka sitt tillstånd. Händelsen ledde till ytterligare diskussioner om säkerheten inför matchen mellan Degerfors och Örebro.

– Vi har haft en dialog med polisen om det här, säger säkerhetsansvarig Ulf Backman.

Låser in tifon – dagen före match

Supportergrupperna behövde under måndagen lämna in sitt tifo till klubben som går igenom allt och låser in det inför tisdagens match. Detta för att undvika att bengaler och bangers ska tas med in på arenan.

– Vi försöker hela tiden ha en dialog med supportergrupperna och sen gör vi visitationerna så noggranna som möjligt.

Han ska under eftermiddagen ha en diskussion med supportergrupperna om tisdagens match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.