• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arvika Hamnfest arrangeras för 17:e gången och i år hoppas arrangören på 10 000 besökare per dag. Foto: SVT

Högt tryck inför hamnfesten i Arvika

Uppdaterad
Publicerad

– Hooja är bäst!

Det är tre tjejer från Arvika och Charlottenberg överens om. De står längst fram i kön och har precis fått sina biljettband för helgens hamnfest i Arvika.

Det är lång kö till förköpet i hamnområdet och arrangörerna känner sig nöjda.

– Det är ett jädra tryck på biljetter och vi hoppas på 10 000 besökare per dag, säger Andreas Olsson som är huvudansvarig för Arvika Hamnfest.

Att bygga scener och locka publik är något som en hel generation ägnat sig åt i Arvika. Fredrick Berntsson är bokningsansvarig och en av de som var med redan 1992 när Arvikafestivalen drog igång.

– Arvikafestivalen var ju mer alternativ, lite bångstyrig tillställning. Hamnfesten är mer av en familjefest. Hjärtat finns ju där fortfarande. Syftet är lite annorlunda men det är ju minst lika roligt, säger han.

Var med även under Arvikafestivalen

Fredrick Berntsson möter många av de som under 90-talet engagerade sig runt Arvikafestivalen även i arbetet runt Arvika Hamnfest.

– Vi har kanske inte skämt bort Arvika med bra musik men uppfostrat. Vi har visat att även en stad som Arvika kan leverera, säger han.

Årets Hamnfest, den 17:e i ordningen, är en dag kortare än tidigare men arrangörerna lockar med artister som Hooja, Miss Li, Benjamin Ingrosso och Johnossi.

Bra eller dåligt? I klippet hör du hur nöjda Arvikaungdomarna är och vilka de kommit för att se på årets hamnfest.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.