• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Fyra scenarbetare gör i ordning den stora scenen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du höra mer om förberedelserna inför årets hamnfest. Foto: Olle Ängeby/SVT

Nu startar Arvika hamnfest – öppnare ytor och belysta toaletter

Uppdaterad
Publicerad

Nu är Arvika hamnfest tillbaka och tusentals besökare väntas komma för musik, dans och umgänge. Men många gäster innebär mycket att hålla koll på, och arrangören säger att de förberett sig väl.

– Vi tror att det kommer att funka jättebra. Vi har ett bra samarbete med polisen, kommunerna runtomkring och vakterna, säger Andreas Olsson, huvudansvarig för Arvika Hamnfest.

Fjolårets hamnfest bedömdes av polisen ha gått relativt lugnt till, men två våldtäkter anmäldes under festivalen. En av skillnaderna i år jämfört med tidigare blir därför bättre belysning vid toaletterna och att bygga öppnare områden med bättre översikt.

– Vi har inga såna där trånga utrymmen utan toalettområden och så vidare är väl upptända, säger Andreas Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.