Exteriörbild på Karlskoga lasarett. Foto: SVT

Karlskogaläkare ville bli smittad av corona

Uppdaterad
Publicerad

Enligt uppgifter till SVT åkte Karlskogaläkaren till Stockholm för att smitta sig med coronaviruset. Trots att man känt till resan i snart en månad så agerar Region Örebro län först idag.

-Vi försöker i allt vi gör i Region Örebro län minska smittspridningen och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer både när det gäller resor och möjligheten att utsätta sig för smitta. Det är rakt emot det vi står för och tror på, säger sjukvårdsdirektören i Region Örebro län Jonas Claesson.

Storforspolitikern Urban Persson åkte till Stockholm i hopp om att smittas med coronaviruset. Skälet ska enligt Persson ha varit att han ändå skulle få det förr eller senare så det var lika bra att få det gjort. Folkhälsomyndighetens riktlinjer avfärdar han som hysteri. Med sig på resan hade han en läkare som arbetar vid Karlskoga lasarett. De båda ska enligt uppgifter till SVT bland annat ha slickat på ledstänger på Centralstationen i Stockholm för att få smittan.

Resan skedde 21 till 22 mars och redan en vecka efter ska ansvarig chef ha fått information om resan.

Coronaviruset i Värmland

Berättade för andra om resan

Personer som arbetar på Karlskoga lasarett har hört av sig till SVT och berättat om hur läkaren pratat om att hon rest till Stockholm för att få corona. De uppger att personalen som hört detta blivit bestörta.

SVT Nyheter Värmland har varit i kontakt med läkaren, som inte har velat kommentera uppgifterna.

I klippet kan du höra hur sjukvårdsdirektören Jonas Claesson ser på hur regionen har agerat efter att de fick vetskap om resan och hur han ser på läkarens framtid inom regionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet