en man och en kvinna vid en bardisk

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Piotr Trautman om hur hans restaurang har lyckats överleva den tuffa tiden. Foto: Filip Jemtelius/SVT

Karlstadskrögaren om tuffa tiden: ”Vi sliter ekonomiskt varje dag”

Uppdaterad
Publicerad

Piotr Trautman driver en restaurang i Karlstad och han vittnar om den kämpiga perioden. Och antalet konkurser inom branschen är ingenting som överraskar honom.

– I dag är det inte att leva, det handlar om att överleva, säger han.

I 22 år har Piotr Trautman drivit restaurang och åren efter pandemin har enligt honom varit de allra tuffaste. Nu undersöker han hela tiden sparmöjligheter för att få det att gå runt.

– Förr kunde vi starta vårat stekbord på morgonen, nu startar vi det precis innan vi ska börja steka.

Gör det för gästerna

Vissa av hans populärare rätter som han serverat genom åren har blivit dyrare att producera och på vissa av dem gör han ingen vinstmarginal alls.

– Jag har kommit över det och gör det för uppskattningen av gästerna, förhoppningsvis gör det att de kommer fler dagar, säger han.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.