Hör i klippet hur Tobias Hübinette kommenterar beslutet från disciplinnämnden om att studenten ska få gå kvar på kursen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör i klippet hur Tobias Hübinette kommenterar beslutet från disciplinnämnden om att studenten ska få gå kvar på kursen. Foto: SVT

Läraren Tobias Hübinette: ”Ett sabotage av kursen”

Uppdaterad
Publicerad

Disciplinnämnden vid Karlstads universitet låter den högerradikale kursdeltagaren Christian Peterson gå kvar. Beskedet tas emot med besvikelse av Tobias Hübinette, som designat och varit lärare på kursen Ras och vithet i Sverige på universitetet.

– Det här är mig det handlar om, det är inte kursen eller universitetet, säger Hübinette.

Enligt Dagens Nyheter skrev den högerradikale kursdeltagaren Christian Peterson nedsättande om både Hübinette och kurskamrater i sociala medier. Det fanns även misstanke om att Peterson filmat undervisningen vilket ledde till att hälften av deltagarna att hoppade av utbildningen. Hübinette själv sjukskrev sig och leder i nuläget inte kursen.

– Det är sabotage av kursen som jag ser det, säger Hübinette.

Hör i klippet hur Tobias Hübinette kommenterar beslutet från disciplinnämnden om att studenten ska få gå kvar på kursen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.