Den man som greps och anhölls i natt, misstänkt för försök till mord, har politiska uppdrag i Sunnes kommunfullmäktige. Foto: SVT

Lokalpolitiker misstänkt för mordförsöket i Sunne

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks för mordförsöket i Sunne under natten till onsdagen är politiker med uppdrag i Sunne kommun. Han misstänks ha skjutit en man i 50-årsåldern. Skjutningen ska, enligt uppgifter till SVT, ha skett i politikerns bostad.

Den skjutne mannen är bekant med den politiker som nu misstänks för mordförsök. Motivet till skjutningen har ännu inte klarlagts. Klart är dock att den skjutne är allvarligt skadad och vårdas i respirator.

– Han är på bättringsvägen och vi räknar med att kunna förhöra honom i morgon, säger åklagare Niclas Wargren som leder utredningsarbetet.

Inga tidigare brott

Politikern, en man i 55-årsåldern, som greps och anhölls i natt har politiska uppdrag i Sunnes kommunfullmäktige. Han är tidigare ostraffad.

– Han har förhörts av polis och nekar till brott. Men jag vill inte gå in på vad han har uppgett i nuläget, säger Niclas Wargren.

”Inte bra”

När SVT når distriktsordföranden i det parti som den misstänkte politikern representerar kommer uppgiften om att det är en partikamrat som misstänks för nattens skjutning som en överraskning.

– Vi vet ju inte vad som hänt än. Men det är klart att det här inte är bra, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.