Morgan Olsson, gruppchef för lokalpolisområde Torsby intervjuas framför avspärrningsband efter ett misstänkt mordförsök utanför Sunne.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisavspärrningar på den misstänkta brottsplatsen i Sunne kommun. I klippet berättar gruppchef för lokalpolisområde Torsby, Morgan Olsson, om händelsen. Foto: SVT

Man gripen för mordförsök i Sunne kommun

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till onsdagen greps en man misstänkt för mordförsök på en man i 50-årsåldern. Mannen är skottskadad och tillståndsläget är allvarligt.

Händelsen ska ha inträffat i Sunne kommun, vilket TT var först med att berätta.

– Vi utreder ett mordförsök i Sunne kommun. Vi har en man som är gripen och en man som är förd till sjukhus, säger Jan Matern, vakthavande befäl på Polisregion Bergslagen.

Mannen som skottskadats vårdas med respirator på intensivvårdsavdelningen i Karlstad. Enligt en kommuniké från Region Värmland är hans tillstånd allvarligt.

Enligt polisen greps en man i 55-årsåldern på platsen och anhölls under natten. Mannen är lokalpolitiker med uppdrag i Sunne kommun. De två inblandade är bekanta med varandra sedan tidigare.

Locket på från polisen

Polisen är i övrigt förtegna om detaljer i nuläget.

– Vi håller lite på det, det finns eventuella personer som ska höras om det här så vi får inte färga deras berättelse, säger Matern.

Larmet inkom strax innan midnatt.

– Det här är en helt isolerad händelse, det är ingen annan som behöver bli drabbad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.