polisens presstalesperson blir intervjuad och tittar åt höger

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon hör du Sophia Jiglind berätta om frontalkrockens konsekvenser. Foto: Victor Moberg Gustafsson

Man misstänkt för rattfylla och smitning efter frontalkrock

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen frontalkrockade två bilar utanför Årjäng. En kvinna vårdas på intensivvårdsavdelningen för allvarliga skador. Polisen har även inlett en förundersökning och en man är misstänkt för bland annat grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Enligt Sophia Jiglind, presstalesperson på Polisregion bergslagen så ska kvinnan ha kunnat höras av polisen men vårdas fortsatt på intensivvårdsavdelning på Centralsjukhuset i Karlstad.

– Läget är stabilt, hon är vaken och talbar, hon har fortfarande allvarliga skador och vårdas på sjukhus men vi har kunnat höra henne om händelsen i sig.

Mannen som står misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppsskada, grovt rattfylleri samt avvikande från trafikolycka greps först, men efter åklagarbeslut omhändertogs körkortet och mannen släpptes på fri fot.

– Han är släppt efter förhör på beslut av åklagare, men förundersökningen fortsätter med full kraft, säger Sophia Jiglind, presstalesperson på polisen.

Hör Sophia Jiglind berätta om olyckan i videon

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.