En man står över en väg som har rasat.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Olle Nilsson är oroad över pengarna som behövs för att fixa vägen. Foto: Maria Haglund/SVT

Markägare i Töcksfors oroade över dyra vägskador

Uppdaterad
Publicerad

Efter ovädret Hans och efterföljande regnväder har vägsamfällighetsföreningar för 22 enskilda vägar i Värmland hört av sig till Trafikverket för att söka bidrag. I Töcksfors beräknar vägsamfällighetsföreningen Skrädene/Porsmossen ha fått vägskador på mellan 50-100 000 kronor.

– I vår kassa finns 37 000 kronor, vi vet inte om vi har rätt att söka bidrag eller inte, säger Olle Nilsson, ordförande för vägsamfällighetsföreningen.  

Totalt uppskattar vägföreningarna i länet ha skador för 2,5 miljoner kronor som de nu söker bidrag från Trafikverket för. Men alla föreningar har ännu inte hunnit beräknat kostnaderna för skadorna så totalbeloppet kommer sannolikt växa.

Föreningen i Töcksfors har i huvudsak två enskilda vägar, på den ena har det skett två vägbrott när vägmassorna spolats bort.  

– Vi fick 116 millimeter regn under några få timmar i augusti, det är ett helt annat väder nu än tidigare, säger föreningens ordförande Olle Nilsson. 

Se vägskadorna föreningen har att laga i klippet och hör hur ordförande Hans Nilsson tror föreningen kan tvingas lösa det ekonomiskt. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.