Riksväg 62 spolades delvis ner i Klarälven vid Sysslebäck under stormen Hans framfart. Nu uppdagas konsekvenserna efter ovädret på de mindre vägarna i norra Värmland också. Bengtsåsens vägsamfällighetsförening, som ansvarar för sju mindre grusvägar i området, har drabbats hårt med betydande skador på fyra vägar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Peter Jonsson, ordförande i Bengtsåsens vägsamfällighetsförening, berättar om skadorna på föreningens vägar efter stormen Hans framfart. Foto: Johan Hedlund/SVT

Omfattande och kostsamma stormskador på småvägar i norr

Uppdaterad
Publicerad

Riksväg 62 spolades delvis ner i Klarälven vid Sysslebäck under ovädret Hans framfart. Nu uppdagas konsekvenserna efter ovädret på de mindre vägarna i norra Värmland också.

Ovädret Hans skonade Värmland till stora delar – men i Sysslebäckstrakten föll det rejält med regn under ett par dygn. Det ledde bland annat till att en bit av riksväg 62 rasade strax söder om Sysslebäck.

Men medan 62:an snabbt kunde åtgärdas och öppna en fil är det värre ställt med flera av de enskilda vägarna som finns i området.

Bengtsåsens vägsamfällighetsförening, som ansvarar för sju mindre grusvägar i området, har drabbats hårt med betydande skador på fyra vägar.

På den som SVT Nyheter Värmland besöker har vattnet spolat bort vägen på flera ställen – och att åtgärda allt kommer bli dyrt. 

I videon ser du förödelsen och hör Peter Jonsson, ordförande i samfällighetsföreningen, berätta om vad som händer nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.