Imorgon torsdag är det konsert och vernissage med Nino Ramsby i kvarteret Almen i Karlstad. Foto: SVT

Nino gör en sommar i Almen

Uppdaterad
Publicerad

I morgon startar Sommar i Almen i Karlstad. Fram till den 25/8 kommer konstnärer att hänga sin konst i kvarteret Almen och på kvällarna blir det spelningar och allsång på den nybyggda utomhusscenen.

– Jag har aldrig varit här förut. Det är en fantastisk plats, en oas, säger Nino Ramsby, en av sommarens artister.

Först ut i programmet är konstnären och musikern Nino Ramsby. Torsdagen den 5 juli har han konsert och premiärvernissage i den gamla byggnaden i kvarteret Almen som tidigare har använts som cykelskjul av Karlstads kommun. Vad väggarna i skjulet ska prydas med är bara delvis klart. Resten av konsten kommer han att producera under själva utställningen.

I klippet ovan berättar han om hur det kommer att gå till.

På torsdagseftermiddagen nalkas det också en spelning på den nybyggda utomhusscenen i kvarteret.

– Då får man höra Nino Ramsbys röst 2.0, säger han och ler.

Tar betalt för vissa spelningar

Bland övriga artister som spelar i kvarteret Almen i sommar finns bland annat Hasse Kvinnaböske Andersson, I'm Kingfisher och Pernilla Andersson. De flesta av sommarens spelningar är gratis, men vissa kommer arrangörerna Visklubben Hallen att ta betalt för.

– Vi har gjort så för att ha råd med att ta hit lite större artister också, säger Mårten Ohlsson, ordförande i Visklubben Hallen, som arrangerar Sommar i Almen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.