Julia Karlenäs, Piteå IF, har chansen att vinna ett fint pris på fotbollsgalan. Foto: SVT

Nu är det klart – Julia Karlernäs stannar i Piteå

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart och det blev som väntat. Landslagsmittfältaren från Torsby, Julia Karlernäs, förlänger sitt kontrakt med svenska mästarna Piteå IF.

– Det känns jättekul att stanna i klubben, jag känner att jag kan fortsätta att utvecklas och ta nya steg här i Piteå, säger Julia Karlernäs till lagets hemsida.

Det har varit ett framgångsrikt år för Karlernäs. Förra veckan fick hon ta emot priset för ”Damallsvenskans mest värdefulla spelare” på fotbollsgalan och för bara några veckor sedan tog hon SM-guld med klubben som hon nu stannar i.

– Jag tycker vi har ett spännande lag. Vi får behålla många spelare, så jag tror det här kan bli riktigt bra även nästa säsong. Sen har vi ju mycket spännande saker att se fram emot, med spel i Champions League mm, säger Julia Karlernäs.

Kontraktet gäller 1+1

Hon blev även med sina elva mål den här säsongen bästa målskytt i damallsvenskan och hon lyckades även slå sig in i Svenska landslaget och debuterade under säsongen.

Det nya kontraktet hon skrivit på med Piteå IF gäller 1+1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.