Ny styrelse för Karlstad Airport

Uppdaterad
Publicerad

Kommunfullmäktige i Karlstad har valt ny styrelse till Karlstad Airport

– Det känns bra att vi gör ett nytag efter de turer som varit och startar om med den här styrelsen, säger kommunalrådet Per Samuel Nisser (S)

Namnen på de som bildar ny styrelse i Karlstad Airport är: Mikael Lundström (L) ordförande, Lars Andersson (S) v ordförande, Stefan Larsson och Ann-Kristine Johansson (S)

SVT avslöjar: Flygavtalet

Det är mer näringslivsreprentater än politiker?

– Det är ett antal personer som har den erfarenheten men vi har även ett antal personer med erfarenhet av politik. Även på riksdagsnivå. Vi har personer som har jobbat inom flygbranschen i många, många år, så jag tror det blir en bra blandning.

Vald för tre år

Ordföranden Mikael Lundström (L) sitter också som ledamot i styrelsen för Karlstads energi och redan igår kunde vi berätta att han var föreslagen att ta över ordförandeposten. Lars Andersson (S) arbetar med näringslivsfrågor på Fastighetsägarna och har bland annat tidigare varit vd för Säfflefastigheter. Stefan Larsson nominerades av Moderaterna och är vd i Färjestad BK. Slutligen Ann-Kristine Johansson (S), tidigare värmländsk riksdagsledamot och numera ordförande för Konsum Värmland.

Den nya styrelsen är vald på tre år och sitter fram till 2019.

Kommunens revisorer riktar kritik mot kommunstyrelsen för hur den hanterat det som skett i Karlstad Airport.

– Kommunstyrelsen har brustit i uppsiktsplikten när det gäller Karlstad Airport, sa Göran Stiglert, som är en av de förtroendevalda revisorerna i kommunen.

Kommunstyrelsens ordförande säger att han tar allvarligt på kritiken. Men kommunfullmäktigeledamöterna valde ändå att bevilja kommunstyrelsen ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2015. Revisionen av Karlstad Airport är ännu inte klar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT avslöjar: Flygavtalet

Mer i ämnet