Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under nyårsafton är det fullt upp för länets fiskhandlare. Hör mer om fiskhandlarnas stora dag i klippet. Foto: SVT

Fullt upp på nyårsafton – fiskhandlarnas stora dag

Uppdaterad
Publicerad

Hos Fiskhandlaren på Bergvik tog både havskräftorna och torsken slut redan igår, berättar Joakim Olsson. Det är nyårsafton och det är fullt upp för de som jobbar med att sälja fisk och skaldjur.

– På nyår är det lite festligare. Då är det skaldjur och fin fisk som gäller. Folk unnar sig verkligen, det märks, säger Joakim Olsson.

För Joakim Olsson är det en självklarhet att jobba när det är nyårsafton. Han har jobbat nästan alla nyårsaftnar under de trettio år han jobbat som fiskhandlare.

– Det har blivit ett sätt att leva när man jobbat så länge som jag gjort, säger han.

I Lillängshamnen på Hammarö har fiskhandeln förberett sig noga.

– Vi har gjort färdiga lådor, där har man hela kittet som kund, räkor, hummer, musslor och västerbottenpaj, berättar Mikaela Frykestam.

Foto: SVT

Som fiskhandlare är nyårsafton det största som händer under vinterhalvåret berättar Mikaela och även hon befarar att både fisk och ostron kan ta slut innan man stänger.

Se mer från fiskhandlarnas nyårsafton i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.