Nyårsraketer sköts från bilar och inomhus på krogtoaletter

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Värmland har haft en nyårsnatt med många samtal om skadegörelse och bråk, berättar Jan Matern, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen. Det har skjutits raketer från bilar och inne på krogtoaletter. Och i Karlstad har det larmats om containerbränder både på Herrhagen och Gruvlyckan.

Vid 23-tiden kallades en polispatrull till Västra Torgatan i Karlstad med anledning av fyrverkerier. På platsen omhändertas en ung man som efter att ha satts in i polisbilen sparkade föraren i huvudet.

I Arvika tvingades en person söka vård efter att ha träffats av en raket som skjutits från en bil. Händelsen inträffade vid 22.30 på Hamngatan i Arvika.

Sent på natten, klockan 01.25 utryms en krog på Tingvallagatan i Karlstad efter att det avfyrats raketer inne på en toalett. Två unga män grips misstänkta för skadegörelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.