– Det som är slående är att det är den sista oberoende tidningen som läggs ned i en stad utanför Stockholm. Det har varit en lång process och nu sätts punkten, säger han.
Vad innebär det här för mediamarknaden i Värmland?
– På kort sikt tror jag inte att det betyder särskilt mycket. Man kommer att behålla VF som separat medieorganisation och man säger att man ska konkurrera på nyhetsplats och på opinionsplats. På längre sikt däremot så är det svårt att se hur journalistiken över huvud taget ska klara sig med de vikande annonsintäkerna och det vikande prenumerationsunderlaget.
LÄS OCKSÅ: NWT köper Värmlands Folkblad
Hur har det gått på andra orter?
– Överlag har man varit ganska separerade i början av relationen och sedan har man flyttat närmare och närmare. Så på sikt är det nog svårt att behålla två olika titlar, om det inte vänder så de får ekonomin att gå ihop.
Hur viktigt är det för konkurrensen att man har olika redaktioner?
– Det är naturligtvis önskvärt att man skulle ha två olika redaktioner överallt i Sverige, men tittar man på utvecklingen de senaste 20 åren så har Karlstad varit ett undantag från regeln att vi har haft två olika konkurrerande redaktioner, nu finns det ju ingen mindre ort i Sverige som har det längre.
LÄS OCKSÅ: Klubbordförande: ”Det kom som en chock”
Tror du att det här kommer rädda tidningarna framöver?
– På kort sikt kommer det nog att rädda VF i alla fall, det hade varit svårt att se hur de skulle kunna levt kvar som ensam aktör. På halvlång och lång sikt så är det svårt att se, det beror ju också på vilket typ av mediastöd vi kommer att se framöver som kommer att förändras nu också.