Säljare på antik- och samlarmässan i Ransäter

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Redan vid öppningen för antik- och samlarmässan i Ransäter var både flera säljare och besökare på plats. Foto: Moa Fox/SVT

Regnig start för årliga antikmässan i Ransäter

Uppdaterad
Publicerad

Antik- och samlarmässan i Ransäter slog upp portarna under fredagseftermiddagen. Trots det regniga vädret var det många antikintresserade som köade in till hembygdsgården.

Det blev en regnig start för Antik- och samlarmässan. Men trots väder och vind stod flera besökare och köade in till hembygdsgården i Ransäter under öppningsdagen.

– De är många. Vi har haft otur med vädret idag men kön har varit lång och det är fantastiskt att se när proppen släpps och entréerna öppnas.

Färre besökare väntas

I år är det 29:e gången mässan hålls och vanligtvis brukar ungefär 5 000 personer att besöka den. Men i år gissar Ann-Sofie Pettersson på ett något lägre antal, med tanke på vädret under mässans första dag.

– Det är klart att vi vill att så många som möjligt ska komma, men i år tänker jag någonstans mellan 4 300 och 4 700 personer totalt.

Mässan pågår från fredag 9 augusti till lördag 10 augusti och har 340 stycken säljplatser.

Se klippet och hör utställare och besökare om varför de tar sig till antik- och samlarmässan i Ransäter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.