polischefen lokalpolisområde karlstad, står framför en landsväg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör polischefen Ulrika Sundström berätta mer om insatsen i Löfbergs arena. Foto: SVT

Så gick polisens insats i Löfbergs arena till

Publicerad

Det var ett samarbete med Löfbergs arena och ett riktat inslag som gjorde att polisen gjorde en insats vid lördagens match i Karlstad.

När polisen letade efter spår av narkotika i arenan innan matchen hittade man inget. När en del av matchen gått och man undersökte igen, fann man spår av narkotika på en av toaletterna intill logerna.

– Det vi beslagtog fann vi i en av logerna. Vår uppfattning är att narkotikan kom in med någon av besökarna, säger Ulrika Sundström, lokalpolisområdeschef i Karlstad.

Framför allt kokain

Det var framförallt kokain, men även andra substanser som hittades. Nu inväntas analysresultat från narkotikan och därefter kan förundersökningen avslutas.

– Det är otroligt viktigt att vi tillsammans arbetar mot narkotikan för att undvika konsekvenserna, som vi vet är allvarliga, av narkotikaanvändning och försäljning.

Hör polischefen berätta mer om insatsen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.