I videon hör du Stefan Larsson berätta mer om hur man försöker jobba mot narkotikaförekomsten i arenan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon hör du Stefan Larsson berätta mer om hur man försöker jobba mot narkotikaförekomsten i Löfberg arena. Foto: SVT

Knarkbeslag i Löfbergs arena i Karlstad: Så vill FBK förebygga narkotikan

Publicerad

I lördags gjorde polisen en insats i Löfbergs arena i Karlstad i samband med Färjestads SHL-match mot Örebro – och hittade narkotika i en av logerna.

Nu försöker Färjestad utöka sitt förebyggande arbete för att stoppa knarket i arenan.

Färjestad BK har bland annat inlett ett samarbete med polisen och ”Krogar mot knark” för att förebygga problemen med narkotika i samband med matcherna.

– 99,9 procent är alltid skötsamma människor som är här och ser på hockey och finner glädjen i idrott och i hockey, och den här andra typen av förekomster vill vi inte ha här, säger Stefan Larsson, vd för Färjestad BK.

Flera säkerhetsåtgärder inför match

Väskförbud, visitationer och avsyning av arenan inför varje match är några av säkerhetsåtgärderna klubben vidtar i nuläget. Men att helt förhindra att narkotika tas in på arenan är ingen enkel uppgift.

– Problemet med narkotika verkar, enligt polisen, vara otroligt utbrett i hela vårt samhälle och vi är ju tyvärr inget undantag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.