Malin Axelsson, regiassistent vid Säffleoperan, sätter upp en lapp för audition.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Till helgen väntas 60 barn provspela under deras första audition. Hör Malin Axelsson, regiassistent, berätta om egenskaperna de söker. Foto: Elin Johansson/SVT

Säffleoperan sätter upp sin drömproduktion – stort intresse för auditionen

Publicerad

Nyfikenhet, tålamod och envishet. Det är några av de egenskaper som Säffleoperan letar efter under deras första audition för nästa års produktion – Matilda the musical.

– Det här är en drömproduktion. Vi är den första semiprofessionella teatern i Sverige som får göra den här, säger Malin Axelsson, regiassistent vid Säffleoperan.

Det är ungefär 60 barn som har sökt för att få en roll i uppsättningen. I dag vet inte Säffleoperan hur många roller som ska tillsättas, det beror på vilken version av manus som de väljer. Men det kommer att finnas minst två barn per karaktär.

– Jag trodde inte att det skulle bli så många som sökte med tanke på att vi var så specifika med ålder och längd. Men det blev det, och vi kommer att ha en lång dag, säger Malin Axelsson.

Dags för audition i helgen

Ett år innan musikalen sätts upp är det till helgen dags för första audition för alla sökande.

– För att det inte ska skapa stress hos barnen som ska öva in detta, och hos dem som ser till att barnen ska öva, börjar vi ett år i förväg och det känns bra, säger Malin Axelsson.

Matilda har planerad premiär på Säffleoperan hösten 2025.

I klippet berättar Malin Axelsson vad musikalen handlar om

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.