En person står i fokus i en modern inomhusmiljö, omgiven av andra människor som diskret interagerar i bakgrunden. Rummet har en ljus och öppen känsla med stiliga möbler och väggar. Personen bär en mörk skjorta och har ett ID-kort hängande runt halsen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Kristina Frid, operativ chef på SBAB, om var hon tror en del av arbetskraften i länet kommer finnas och varför man inte satsar på fysiska kontor för kunderna. Foto: SVT

SBAB bank expanderar i Karlstad – 90 nya tjänster

Publicerad

SBAB:s kontor i Karlstad växer och under de kommande tre åren ska 120 personer anställas – 90 är nyanställningar. Det är framför allt bolånespecialister och utvecklare inom teknologi som ska rekryteras.

– Vi ser en jättefin kundtillströmning till oss och vi har också fina planer framåt som gör att vi behöver utöka, säger Kristina Frid, operativ chef i Karlstad för affärsområde privat.

450 anställda på kontoret i Karlstad kommer växa med ytterligare 90 personer. Vid tidigare rekryteringar har man enligt Frid kunnat rekrytera nästan 70 procent från länet, 30 procent kommer utifrån.

– Vi ser en fin möjlighet för folk som till exempel vill byta bransch, säger Kristina Frid.

SBAB:s kundkontakter sker digital eller via telefon, några kontor för fysiska möten finns inte.

Hör mer om var SBAB tror att en del av arbetskraften i länet kommer finnas och varför man inte satsar på fysiska kontor för kunderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.