I videon hör du vad skadechefen Malin Brandin Bolund tycker om att även helt nya hus drabbas av genomfrusna vattenledningar och vattenskador.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon hör du vad skadechefen Malin Brandin Bolund tycker om att även helt nya hus drabbas av genomfrusna vattenledningar och vattenskador. Foto: SVT

Skadeanmälningarna ökar i kylans spår

Publicerad

Den starka kyla som rått i Värmland den senaste tiden har lett till att skadeanmälningarna ökat hos försäkringsbolagen.

– Bara under den gångna helgen kom det in ett 40-tal skadeanmälningar, säger Malin Brandin Bolund som är skadechef på Länsförsäkringar i Värmland.

Att försäkringsbolagen får in anmälningar om frusna vattenledningar och vattenskador i samband med köldknäppar är inte ovanligt. Men de senaste veckornas stränga kyla har lett till fler skadeanmälningar än vanligt.

– Ja, det är betydligt fler nu än andra år. Anmärkningsvärt är att även nybyggda hus drabbats, säger Malin Brandin Bolund.

Och fler skadeanmälningar är att vänta när kylan släpper sitt grepp om länet eftersom det är först då det blir tydligt om ledningarna frusit sönder eller ej.

I videon hör du vad skadechefen Malin Brandin Bolund tycker om att även helt nya hus drabbas av genomfrusna vattenledningar och vattenskador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.