• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Kils slalomklubb får 150 000 kronor i utökat driftsbidrag. Foto: Filip Jemtelius/SVT

Slalomklubben får extra bidrag till Frykstabacken

Uppdaterad
Publicerad

Kils slalomklubb gick en dyster vinter till mötes med väntande förhöjda kostnader för el. Men nu stöttar Kils kommun klubben med ett extra driftsbidrag.

Under tisdagen togs frågan om ett utökat driftsbidrag för Frykstabacken upp i kommunstyrelsen i Kil. Kils slalomklubb hade begärt motsvarande 197 500 kronor utöver det ordinarie driftsbidraget för att klara att hålla slalombacken i gång i vinter.

– En enig kommunstyrelse beviljade klubben 150 000 kronor, säger kommunstyrelsen ordförande Anders Johansson (S).

Men det utökade driftsbidraget ges inte utan förbehåll.

– Det är villkorat med ett samarbete med orienteringsklubben om snöläggning av skidspåren på Frykstahöjden. Och så vill vi ha en gratisdag i backen i samarbete med kultur- och fritidsförvaltningen, säger Anders Johansson (S).

Besked om skidsäsongen dröjer

Kils slalomklubb är tacksamma över driftsbidraget – men vågar ännu inte berätta hur säsongen kommer att se ut.

– Det är glädjande att få ett besked och vi är glada över att kommunen bjuder till. Det vi måste göra nu är att ha ett möte med kommunen för att reda ut exakt hur villkoren ser ut. Därefter får vi återkomma med besked, säger Pontus Mörth, styrelseledamot i Kils SLK.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Pontus Mörth, styrelseledamot i Kils Slalomklubb, berätta om backens förutsättningar i ett inslag från 18 oktober. Foto: Håkan Wikström

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.