Soligt nationaldagsfirande i Grums

Publicerad

Det var god uppslutning i Sveaparken i Grums när kommunen arrangerade nationaldagsfirande under måndagen.

– Det är viktigt att vi har en dag när vi samlas och ser hur bra vi har det, sa Ellika Andersson som var en av dem som var med och firade.

Musikkår, trubadurer och en landshövding. Det var några av ingredienserna i årets nationaldagsfirande i Grums. Och av allt att döma var det en landshövding som länge haft ett sug efter att få tala till Grumsborna.

– Jag har väntat i tre år på det här, sa landshövding Georg Andrén som var bokad för flera år sedan men som då stoppades av pandemin.

I sitt tal lyfte han den framtidstro och framtidsanda som han tycker sig se i Grums – men han talade också om den svåra situationen som råder i vår närhet i och med kriget i Ukraina. Trots det var det ändå det soligt ljusa som präglade firandet i Grums där också nya svenska medborgare uppmärksammades med prunkande blomsterkvastar.

Vad Grumsborna tycker om att fira nationaldag ser du i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.