Trafikpolis Petter Magnusson ser fram emot nya fartkameror på E45 mellan Sunne och Torsby. ”De fungerar preventivt”, säger Petter Magnusson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Trafikpolis Petter Magnusson ser fram emot nya fartkameror på E45 mellan Sunne och Torsby. ”De fungerar preventivt”, säger Petter Magnusson. Foto: Niclas Brunell/TT

Tio nya fartkameror på olycksdrabbade väg E45: ”Varje räddat liv ett liv mer”

Uppdaterad
Publicerad

Trafikpolisen i Värmland hoppas på färre olyckor och dödsfall på E45:an mellan Sunne och Torsby när de nya fartkamerorna är på plats.

– Varje liv det kan rädda är ett liv mer, säger trafikpolisen Petter Magnusson.

Det är Trafikverket som ansvarar för att installera tio nya fartkamerorna, fem i varje riktning, på E45:an mellan Sunne och Torsby.

Projekteringen inleddes 2022 och nu har själva kameraplatserna färdigställts. När kamerorna kommer att tas i drift är inte klart.

I klippet hör du trafikpolisen Petter Magnusson berätta om sina förhoppningar på de nya kamerorna och vad som saknas för att göra vägsträckan ännu säkrare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.