Sven-Göran Erikssons bortgång, invasiva arter och den stora barnporrättegången i Karlstad är några av de nyheter vi har rapporterat om under veckan. Foto: TT/SVT

Veckans Värmlandsnyheter

Publicerad

Har du hängt med i nyhetsflödet under veckan som gått? Om inte så får du några tips från oss på redaktionen.

• Fotbollsikonen Sven-Göran ”Svennis” Eriksson gick bort i måndags vilket fick stora delar av fotbollsvärlden att sörja. I Torsby var sorgen extra påtaglig.

En bild på ett bord i kyrken med ett tänt ljus och en bild på Svennis

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I Fryksände kyrka har man placerat en kondeleansbok för Sven-Göran Eriksson. Foto: Håkan Wikström/SVT

• Den stora rättegången efter barnporrskandalen på Engelska skolan i Karlstad inleddes på måndagen. Faye är en av 166 målsägande i fallet.

Före detta eleven Faye närvarade i rättssalen vid Karlstad tingsrätt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag blev lite förvånad över erkännandet” – hör målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz. Foto: Sayed Hashimi Parwani/SVT

• Vi har rapporterat en hel del om invasiva arter under veckan. Bland annat om att en ny invasiv art upptäckts i Värmland – och om Jessica som ihop med sin syster tjänade stora pengar på att röja lupiner.

Delad bild. Till vänster: Två händer håller i ett blad från en bredloka. Till höger: En man med svart tröja, Dan Mangsbo som är naturvårdshandläggare på länsstyrelsen i Värmland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur den nya invasiva arten ser ut och vilka problem den ställer till med. Foto: Rino Rotevatn/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.